No telefon awek wechat

Walaupun satu entri panjang ibarat karangan 700 patah perkataan, tapi aku pasti pengikut dia tetap baca sampai habis. Mungkin status dia juga yang mempopularkan blog ini. Blog Nurul banyak menceritakan kisah hidupnya dari seorang pelajar menjadi seorang yang berkerja. Ayat yang Kak Nurul pakai pun best-best aku suka jugak copy paste ayat dia. hehe Blog ini dimiliki oleh seorang fasionista model muslimah.

Segmen-segmen yang Ben buat telah mempopularkan blog Ben. Sejak mempunyai anak comel, Qhalif, Ben dah jarang buat segmen baru. Mungkin dia busy duk layan Qhalif mana ada masa dah nak buat segmen. Korang nak tahu kisah Ben dengan Qhalif boleh la masuk blog Ben. Pemilik blog ini merupakan bekas tunang penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat. Dah nama pun peguam kan, mesti la pandai berkata-kata. Blog ini juga mengandungi banyak gambar comel Kak Nurul. Setiap entri memang ada maksud tersirat yang ingin disampaikan. Setiap entri diselitkan gambar-gambar yang menarik.

Nak tidur pun awal lagi maka masing-masing pergi ke gym ataupun berjogging sekitar taman. Kalau ada orang nak salam, anak tadi ada skill hulur tangan sebelah saja sambil mata dan tangan sebelah lagi main ipad tu. Lepas tu jangan harap lah nak berkepit dengan ipad atau tab atau phone dan sebagainya dan lepak kat kafe atau restoran atau di mana-mana kawasan public terutama ketika di meja makan. Semua dah pandai membaca, mengira, menyelesaikan permasalahan matematik, menjawab pelbagai persoalan sains dan macam-macam lagi. Ibu bapa kat rumah dah kurang beban mengajar sebab kat tadika semuanya dah diajar.

Restoran makanan segera pun banyak, boleh beli fries dan coke kemudian duduk 6 jam sambil guna wifi free. Balik rumah terus boleh tidur sebab perut dah kenyang. Di Jerman pula, kalau dah makan fries tu dah habis kena lap meja sendiri, kena susun kerusi sendiri dan kena buang sampah dan tray ke tempat yang disediakan. Hari Ahad semua shopping complex tutup, restoran dan kafe pun separuh jer yang bukak, kadang-kadang dah muak makan di tempat yang sama, akhirnya balik rumah makan salad dan roti sahaja. Maka anak2 boleh main ipad atau tab sambil breakfast kat kedai mamak dan mak bapak boleh layan facebook tanpa gangguan. Kalau nak jugak maka kena tunggu pagi Sabtu maka barulah mak bapak bawak pergi tengok. Silap-silap mau kena tegur dengan makcik-makcik yang bermulut becok marahkan anda sebab bawak budak jalan malam-malam. Pra-Persekolahan Kanak-kanak di Malaysia sudah bijak pandai sekitar usia 4-6 tahun sebelum masuk sekolah lagi.

Dah le 7 eleven pun takde, jadi kalau emergency nak beli apa tengah-tengah malam maka simpan sahaja lah niat anda tu. Itu pun kalau pagi esoknya tu hari Sabtu, kalau hari Ahad maka kena redhalah dan tunggu hari Isnin sebab hari Ahad semua kedai dan shopping complex tutup.

Jadi terpaksalah orang Jerman menghabiskan cuti hari Ahad bersama keluarga dan anak-anak dengan pergi berkelah atau bermain di taman. Kalau di Malaysia, boleh shopping 7 hari seminggu sampai jam 10 malam, kadang-kadang ada shopping complex atau supermarket bukak sampai jam 11 malam.

Cukup untuk membalut luka kekalahan bolasepak ke atas UAE dengan skor yang sama tempohari. Membeli Belah Orang di Jerman boleh membeli belah hanya 6 hari seminggu dan cuma setakat jam 8 malam sahaja.

Lepas 8 malam kedai dan shopping complex semua dah tutup.

Search for No telefon awek wechat:

No telefon awek wechat-71No telefon awek wechat-69No telefon awek wechat-18No telefon awek wechat-25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “No telefon awek wechat”

  1. We have been around since 23 March and, with your help, we hope to be around long into the future. As our traffic grew, we added chat rooms of our own. At first, we had enough space for a couple of dozen users.

  2. She still cares about her appearance, but, she cares more about expressing her personality. Since I know that many women in our community are also Helen Mirren fans, I’m curious whether you love her pink hair. Regardless of what you think about Helen Mirren’s hair, it’s clear to me that we need more positive examples like her.